Ezeket a nyolc ételt az orvosok soha nem választják a tányérjukra.

Ha van valaki, aki igazán tisztában van azzal, mely ételek érdemelnek egy végleges búcsút, az nem más, mint egy táplálkozástudományhoz értő orvos. Most pedig mi, egyszerű halandók is lehetőséget kapunk arra, hogy felfedezzük ezeket a bizonyos élelmiszereket, amelyeket érdemes elkerülnünk!
A megfelelő táplálkozás nem csupán az ideális testsúly elérését és megtartását szolgálja, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy lehetőleg hosszú éveken át élhess egészségesen és tele energiával.
Szuper hír, hogy a tudomány ezen a téren is rendkívül gyorsan fejlődik, azok pedig, akik igazán közel vannak a tűzhöz, saját étrendjüket is ehhez igazítják. És most minket is beavattak!
Az Olasz Rákkutató Társaság, azaz az AIRC (ami az Associazione Italiana per la Ricerca sul Cancro névből képzett mozaikszó) friss cikkében kiemelte, hogy az elmúlt évtizedekben jelentősen megemelkedett mind a túlsúlyosak, mind az elhízottak száma, ami növelheti több krónikus betegség kialakulásának kockázatát.
Napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt az a tudás, hogy a túlsúly jelentős szerepet játszik a szív- és érrendszeri problémák, a II-es típusú cukorbetegség, valamint számos daganatos megbetegedés megjelenésében. Ezen kockázatok csökkentéséhez elegendő némi figyelmet és tudatosságot fordítani az életmódunkra.
A táplálkozástudomány szakértői, akik folyamatosan követik a legfrissebb kutatásokat, megosztották velünk azokat az élelmiszereket, amelyeket érdemes elkerülni a tartós egészség megőrzése érdekében.