Ezt a trükköt add hozzá a tojás főzővizéhez, és csodálkozni fogsz, mennyire könnyen leválik a héja!

Bár sikerült elérned a tökéletes lágyságot és keménységet, a tojáspucolás mégis megoldatlan feladat számodra? Ne csüggedj! Egy egyszerű konyhai trükk révén végleg búcsút inthetsz ennek a bosszantó problémának.
Sokunk számára ismerős pillanat, amikor a frissen főtt tojásokat próbáljuk megpucolni, de a tojáshéj makacsul ragaszkodik a tojásfehérjéhez. De ne csüggedj! Egy egyszerű trükk segíthet ezen a bosszantó problémán. Csupán egy extra hozzávalót kell hozzáadnod a főzővízhez, és a héj könnyedén leválik majd. A Nosalty szerint ez a titok, amelytől sokkal simábbá válik a tojáspucolás folyamata!
A tojáspucolás igazi kihívást jelenthet, különösen, ha a hűtőből kivett tojásokat túl hideg vízbe helyezzük a főzés kezdetén. Ilyenkor a tojás fehérjéje megdermed, és a héjhoz tapad, ami megnehezíti a dolgunkat. A legjobb megoldás, ha szobahőmérsékletű vízben főzzük a tojásokat. Továbbá, ha nem azonnal helyezzük a forró tojásokat hideg víz alá, akkor is tapadhat a héj. Azonban ezeket a "csapdákat" könnyedén elkerülhetjük, ha a főzővízhez egy kis szódabikarbonátot adunk - javasolja a szakértői portál.
Fedezd fel ezt a konyhai fortélyt, amely segítségével tökéletes tojásokat főzhetsz:
Vedd ki a tojást a hűtőből, és hagyd, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen! Ne felejtsd el, hogy a főzővíznek is ezt a hőmérsékletet kell elérnie! A vízbe szórj bele fél teáskanál szódabikarbónát, majd óvatosan helyezd bele a tojást! Főzés után azonnal tedd hideg víz alá! Meg fogsz lepődni, mennyire egyszerűen lehúzhatod a héját!
A tojás elkészítése során legalább nyolcféle módszert kipróbálhatsz, de a buggyantott tojás valódi ínycsiklandó kincse a gasztronómiának.
Az a kérdés, hogy a tojásoknak hűtőben van-e a helyük, mindig is heves viták tárgyát képezte. Valójában szobahőmérsékleten is képesek 1-2 hétig jól meglenni, de csak akkor, ha nem mossuk meg őket, mert ezzel eltávolítjuk a természetes védőrétegüket. Hűtve akár öt hétig is frissen tarthatók, de hogyan győződhetünk meg arról, hogy nem romlottak meg? Íme egy régi, jól bevált konyhai trükk: töltsünk meg egy edényt vízzel, és óvatosan helyezzük bele a tojásokat, majd figyeljük meg, hogyan viselkednek: