G.w.M édesanyja mostantól TikTok-sztárként is ismert!


Valéria a gasztronómia világában jelentős pályafutást tudhat magáénak, és Németországban is nagy népszerűségnek örvend a kulináris alkotásaival.

Valéria hatalmas izgalommal vágott bele a versenybe, ahol az első akadályt sikeresen vette, hiszen három igennel kötényt kapott. Azt azonban kicsit fájlalja, hogy Rácz Jenőt nem sikerült lenyűgöznie.

- Jenő volt az, aki miatt igazán szerettem volna részt venni a versenyen, így különösen megviselt, hogy tőle hallottam a nemet. Ugyanakkor ez egyfajta motivációt is ad számomra: minden energiámmal azon leszek, hogy a lehető leghosszabb ideig a versenyben maradjak, és kihozzam magamból a legjobbat - nyilatkozta Valéria a Blikknek. Az elmúlt években lenyűgöző karriert épített fel receptjeivel és főzős videóival a TikTokon.

- A főzés mindig is az életem része volt, 16 éves korom óta főzök, nálunk hagyomány, hogy a lányok már fiatalon ellesik a főzési fortélyokat az édesanyjuktól. Később, amikor férjhez mentem, a férjem és a két gyerek miatt nagy konyhát vittem, ami most is megmaradt, hiszen leginkább kiadós adagokat főzök, amiket olcsón ki lehet hozni. Ez most egy kicsit hátrány is, mert a kis adagok tálalása nem az erősségem.

Valéria számára a technikai kihívások és az időnyomás jelentették a legnagyobb nehézséget a válogatón.

- A modern konyhagépek használatában nincs rutinom, de az lepett meg a legjobban, hogy mennyivel gyorsabban megy az idő a műsorban: 40 perc úgy repül el, mint 10 az otthoni konyhámban. Erre a lámpaláz is rásegített.

G.w.M édesanyjának egy komoly félelmet kell leküzdenie a sikerért, hiszen gyermekkora óta pánikban van a vízi lények láttán.

- Valamiért kislány korom óta viszolygok tőlük... Korábban olyan rossz volt a helyzet, hogy egy halpikkely látványától is kis híján elájultam. Ma már azért kicsit jobb a helyzet, de komoly kihívás lesz így is, ha hallal vagy egyéb vízi állattal kell dolgoznom. Az azonban nagy erőt ad, hogy az egész családom támogat és mögöttem áll - magyarázta.

Valéria már hosszú évek óta Németországban él, ahol egy varázslatos kis étterem üzemeltetője, amely kizárólag házhoz szállítással működik. Az étterem konyhájában Valéria saját kezűleg készíti el az ízletes ételeket, miközben fiatal lánya is szorgosan segít neki a mindennapi feladatokban. Az együtt végzett munka nemcsak a családi kötelékeiket erősíti, hanem a közös szenvedélyüket is, hogy az autentikus ízeket eljuttassák az emberek otthonaiba.

A magyar konyha iránti szeretet Németországban is érezhető, hiszen a helyiek jellemzően savanykás ízekkel dolgoznak, így a magyar ízek különleges élményt nyújtanak számukra. „Persze nem csak magyar fogásokat készítünk – mesélte Valéria, akinek a töltött káposztája a legnépszerűbb étel a vendégek körében. – A szabolcsi töltött káposztámra hihetetlenül büszke vagyok, hiszen ez a családunk egyik legnagyobb kedvence. A fiam felesége, Edina egyszer megkóstolta, és másodjára már majdnem úgy készítette, mint én! Edina igazán tehetséges a konyhában, nem is nagyon kellett irányítanom. A lányom is kiváló szakács, míg Márk, a fiam, inkább a karrierjére fókuszál, de a töltött paprika, amit az édesanyám készít, mindig is a kedvence marad. Valahogy mindenkinek van egy olyan étel, amit a legjobban tud, és amibe tényleg beleadja a szívét-lelkét – tette hozzá Valéria mosolyogva.

Related posts